Momsalternativ

Visa priser:
exkl. moms
inkl. moms

Djurmålare, skulptris och författare – Rosa Nordenskjölds konstnärskap och tragiska livsöde

Djurmålare, skulptris och författare – Rosa Nordenskjölds konstnärskap och tragiska livsöde
Utgivare: DIBB förlag
Artikelnummer: 40
Tillgänglighet: Pre-Order
Pris: SEK299.00
Exkl moms: SEK282.08
Antal:     - ELLER -   Lägg till i önskelistan
Jämför

Av: Arend Wallenquist
Bandtyp: Inbunden
ISBN: 9789198478785
Antal sidor: 158
Utgivningsår: 2020
 

Under rubriken "Jämlikar" i skämttidskriften Strix, årgång 1913, fanns karikatyrer av 18 kända svenska kvinnor. En av dessa var den då 23-åriga Rosa Nordenskjöld. Hon hade redan då etablerat sig som konstnär och författare med stort engagemang för djurens rättigheter. Tragiskt nog ödelades hennes lovande karriär alltför tidigt av en svår mentalsjukdom. Rosa Nordenskjölds namn kunde kanske ha blivit lika självklart i konsthistorieböckerna som Karin Larssons, Sigrid Hjerténs eller Ester Hennings.

"Det har sagts, att finns en bok om en konstnär kan man aldrig skyllda på att man inte vet. Nu finns boken om Rosa Nordenskjölds konstnärskap och levnadsöde", säger konstintendenten Stefan Hammenbeck i introduktionen.

Den här boken är rikt illustrerad och kastar ljus över ett bortglömt kvinnligt konstnärskap med stor spännvidd. Här får läsaren följa Rosa Nordenskjölds liv och karriär. Från det tidiga genombrottet och brevväxlingen med Selma Lagerlöf till det dramatiska insjuknandet på Kanarieöarna under brinnande världskrig och slutet på ett mentalsjukhus.

Arend Wallenquist är läkare och författare. Han har bland annat skrivit artiklar i medicinhistoria och konstvetenskap och 2007 en bok om Carl von Linnés lärjungar i Östergötland.

Skriv en recension

Ditt namn:


Din recension: OBS: HTML översätts inte!

Betyg: Dålig           Utmärkt

Ange koden i rutan nedan:En webbshop från OpenCart
Östgötabok © 2022